KMÜ Çarşısı içerisinde yer alan Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytuğ Altın, açılışın ardından merkezin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Öğrencileri ve üniversite mezunlarını çalışma yaşamına hazırlamak, kariyer planlarını oluşturma konusunda danışmanlık hizmeti sağlamak ve gerçekleştirilecek faaliyetlerin sonuçlarını kurum ve kuruluşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla merkezimizde çalışmalar yürütüyoruz. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığı, yetenek yönetimi çalışmaları için kamuda ve özel sektörde analizler yaparak yetenek yönetimi süreçlerini geliştirmeye yönelik projeler öneriyor. Ayrıca kurum ve kuruluşları koordine etme ve yönlendirme, kariyer birimleri vasıtasıyla projeler yaparak öğrencileri kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile bir araya getirme ve istihdam imkânlarını artırmak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapıyor. Biz de bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülen kariyer kapısı, staj seferberliği ve diğer projelere ilişkin iş ve işlemleri KMÜ bünyesinde açılan Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından koordine etmeyi planlıyoruz.”

"Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi ile kendilerini daha çok geliştirecek"

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinin hedefleri üzerine açıklamalarda bulundu. Rektör Namık Ak, merkezin öğrenciler için büyük faydaları olacağına değinerek, “Öğrencilerimiz, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz aracılığıyla düzenlenecek olan kariyer fuarları ile pek çok işveren ile bir araya gelerek doğrudan insan kaynakları yetkililerinden bilgi alabilecek ve onlar tarafından düzenlenen mülakatlara, söyleşilere, atölye ve örnek olay çalışmalarına katılabilecekler. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz, teknik ve ince beceriler geliştirebilmeyi sağlayacak eğitimlere katılacak ve 'kariyer planlama dersi' sayesinde iş hayatının dinamikleri ve beklentileri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Merkez bünyesinde farklı alanlarda düzenlenecek olan yarışmalar, projeler, sunumlar, Erasmus, Mevlana, Farabi gibi değişim programları ve lisansüstü programları yine öğrencilerimiz için önemli kazanımlar sağlayacak. Bu vesileyle açılışını yaptığımız Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinin, üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum."