Türkiye’de Enerji Yönetimi alanında en önemli merkezlerden biri olan KMÜ KAREN, Resmi Gazete’de yayımlanan Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımda Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Enerji Yöneticisi Eğitimi, Etüt-Proje Eğitimi ve Yetkilendirme faaliyetlerini yürütmek üzere T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 'Yetkilendirilmiş Kurum' olmaya hak kazandı.

KMÜ KAREN, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Sertifikalı Enerji Yöneticisi Eğitimleri düzenleyebilen KOP Bölgesindeki tek merkez olurken, Türkiye’de ise 4'üncü merkez oldu.

KMÜ Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yetkilendirilmiş kurum olmasının ardından Merkez Müdürü Doç. Dr. Selmin Ener Rüşen, yetki sertifikasını Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli'nin elinden aldı.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Selmin Ener Rüşen, yetki sertifikasını teslim aldıktan sonra KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Ruşen'in de yer aldığı ziyarette Doç. Dr. Selmin Ener Rüşen, KAREN ekibi adına Rektör Namık Ak’a yenilikçi vizyonu ile verdiği büyük desteklerden dolayı teşekkür ederek, ülkemizin ihtiyacı olan enerji yöneticilerinin eğitilmesi amacıyla kurulan merkezin üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Namık Ak ise KAREN Müdürü Doç. Dr. Selmin Ener Rüşen ve ekibini tebrik ederek, 'Tüm Türkiye'de kamu kurumlarında olduğu gibi üniversitemizde de enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. KMÜ KAREN olarak İç Anadolu Bölgesinde Enerji Yöneticisi Eğitimleri düzenleyecek olan tek merkez olmamız bizim için övünç kaynağıdır. Bunun yanında Türkiye'de bu konuda eğitim verecek yetkilendirme sertifikası alan 4'üncü merkez olmamız bizlerin her alanda ne kadar özveri ile çalıştığımızın bir göstergesidir. Merkezimizin almış olduğu yetki sertifikasının öncelikle üniversitemiz başta olmak üzere ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Ziyaret, yetki belgesinin Rektör Namık Ak'a takdim edilmesinin ardından sona erdi.