Yunus Kitapları Sergisi

Kutlamaların dördüncü gününde ilk olarak yönlendiriciliğini Karamanlı Yazar Yusuf Yıldırım'ın yaptığı 'Yunus Kitapları Sergisi' düzenlendi. Sergide Karamanlı hayatta olan ve vefat eden yazarların Yunus Emre ve Karaman ile ilgili eserlerinin yer aldığı 41 adet kitap, 15 Temmuz Konferans Salonu fuaye alanında okuyucuların ilgisine sunuldu.

Sergiye Rektör Prof. Dr. Namık Ak, üniversite personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Rektör Namık Ak, Karamanlı yazarlarla tek tek tanışarak sohbet etti ve kitapları hakkında kendilerinden ayrıntılı bilgi aldı. Rektör Namık Ak, ayrıca bazı kitaplardan pasajlar okuyarak yazarlarla birlikte değerlendirmede bulundu.

Karamanlı Şairlerden Yunus'a Şiirler

Program, Yunus Kitapları Sergisi'nin ardından Karamanlı Şairlerden Yunus'a Şiirler konulu dinleti ile devam etti.

"KMÜ olarak bir, iri ve diri olacağız"

Şiir dinletisinin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Türkçenin başkenti, Yunus Emre'nin, Piri Reis'in, Kazım Karabekir Paşa'nın vatanı Karaman'ın güzide şair ve yazarlarını, hemşerilerimizi burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Karaman; enerji potansiyeli yüksek, tarım ve gıda şehridir. Üniversitemiz ise bir ilim merkezidir. Biz Karaman'ın ihtiyacı olan her yerde lokomotif görevi görmeye devam edeceğiz ve Karaman'ımızın her ihtiyacına elimizden geldiğince destek vereceğiz. Biz üniversite olarak tüm ekibimizle ve şehrimizle 'bir, iri ve diri' olacağız. Ayrıca her yerde Türkçeyi doğru kullanarak dilimize sahip çıkacağız." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Rektörlük Türk Dili Bölümünden Öğr. Gör. Mestan Karabacak'ın yönlendiriciliğinde şiir dinletisine geçildi.

Öğr. Gör Karabacak, "Hem üniversitemizin 14’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları hem de 2021 Yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi münasebetiyle biz de Karamanlı şair ve yazar arkadaşlarımızla birlikte Şairler Sultanı Yunus Emre'nin 700 yıl önce açtığı ışıklı yolda ilerlemeye devam ediyoruz." diyerek sözlerine başladı. Öğr. Gör. Karabacak, Karamanlı şairleri ve şiirlerini anons ederek sözü şairlere bıraktı.

Programda Hikmet Elitaş 'Bizim Yunus', İbrahim Şaşma 'Yunus'un Dilinden', Özden Mısırlıoğlu Uysal 'Sılam Sılam Karaman', Öğr. Gör. Mestan Karabacak 'Yunuslayın', Öcal Uzunay 'Bana Anadolu'yu Çiz', Sadettin Bulut 'Biz', Hasan Özünal 'Yunus Emre Hazretlerine Arzuhal' ve 'Karaman'ı Sevmek', Ercan Şahin Doğaner 'Sevgi Harmanı', Ali Ağır 'Aşkın Nuru Yunus Emre' konulu şiirlerini okurken Ahmet Tekin Onguni ise söz ve müzik kendine ait olan 'Mehmet Bey Yunus' adlı eser ile sözleri Yunus Emre ve müzik kendisine ait olan 'Benden İçeri' şiirlerini bağlama eşliğinde icra etti. Program, Karamanlı yazar ve şairlere onurluk takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.