Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaptı.

İlk turda sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim kararı çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan iktidarının küstahlığına ilk turda çok güçlü bir şekilde dur dedik. İktidar partisinin oyları önemli bir biçimde eridi. AK Parti, 7 puan geriledi. Demokrasi şöleni ve huzur içinde geçmesi gereken seçim süreci, Erdoğan’ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendi. Ben karşımda, daha mert ve daha yürekli bir rakip görmek isterdim. İnsanımızda, miting meydanında montajlardan medet ummayan adayları hak ediyor. Yürekli, namuslu, doğruları söyleyen insanları hak ediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Milletimizi iftira ve karalamaya kampanyalarıyla aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadı. Vatandaşımız onlara bu görevi şimdi de daha sonra da vermeyecek” dedi.

“Sizlerin mesajınızı aldık”

Vatandaşın mesajını aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Milletimiz seçimde bize de çok güçlü mesajlar verdi. Kimi vatandaşımız sandığa gitmedi kimi sandığa gidip tepkisel oy kullandı. Kimi de istemeye istemeye Erdoğan’a oy verdi. Çünkü vatandaşlarımız mevcut yönetimin kara propagandasına maruz bırakıldı. Biz de sizlerin mesajlarınızı aldık” sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert sözler
Kılıçdaroğlu terör iddialarına şu sözlerle cevap verdi:
Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan? Kapı arkalarında gizli gizli pazarlıklar yapan? Senin ne haddine bizim vatan sevgimizi sorgulamak? Senin ne haddine bize kara çalmak? Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım.
Erdoğan, senin izlediğin hiçbir tavizkar ve gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Dürüst ve ahlaklı olacağım, ülkem ve vatanım için çalışacağım.
Erdoğan, sen değil misin FETÖ’yü besleyip büyüten, ayağına kadar giden? Nolursun, yalvarıyorum geri dön diyen sen değil misin? Sen değil misin onunla el ele verip milletin ordusuna, şanlı Türk Silahlı Kuvvelerine kumpas kuran? Ben bunları bilmiyor muyum? Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım, asla ve asla durmayacağım.
Erdoğan, sen ülkenin sınırlarına ve namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İthal oy sağlamak için, kendi vatandaşlarımızı mülteci durumuna düşürdün. Ben iktidara gelir gelmez, tüm mültecileri evlerine göndereceğim.

“Sinan Ateş’in hesabını soracağız”
Erdoğan, sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. Anneleri, babaları uyuşturucu tacirleri karşısında çaresiz bıraktın. Memleket, mafya babalarının barınağına döndü. İktidara gelir gelmez, uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazıyacağım. 2 torbacıya öldürdüğünüz Sinan Ateş kardeşimin hesabını soracağım.
Erdoğan, parmağındaki tek yüzükle iktiara geldin. Şimdi kendini, aileni ve etrafındakileri zengin ettin. Ben hiçbir zaman çalmadım, çırpmadım. Devletin ve milletin 5 kuruşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım.