Tarım Kredi Kooperatiflerinin üretici ve tüketici arasında bir denge unsuru olarak görev yaptığını belirten Genel Müdür Poyraz, marketçilik alanında yatırımların devam ettiğini söyledi. Dr. Poyraz konuşmasında “Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşması için bir yandan market ağımızı geliştirirken diğer yandan da yeni çalışmalara imza atıyoruz. Özellikle et ve süt üzerine çalışıyoruz. Daha önce faaliyet gösteren, şimdi atıl halde olan bir tesisi devraldık. 6 ayı aşkın süredir yenileme yatırımlarına devam ettik. Hedefimiz kasım ayı itibarıyla bu yatırımı tamamlamak. Kasım ayı sonu itibarıyla da üretime geçmek” ifadesini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çalışmaya sadece et entegre tesisi olarak bakılmadığı hayvan yetiştiricilerinin de bulunduğuna dikkat çekildi. Genel Müdür Dr. Poyraz; “Biz bunlarla sözleşmeli yetiştiricilik yaparak aslında bir taraftan kendi şirketimiz olan Tareks Hayvancılık şirketiyle damızlık hayvanları yetiştiricilere alım garantili şekilde vereceğiz. Onlar besi hayvanları yetiştirdikten sonra da tekrar onlardan alıp kendi tesisimizde işleteceğiz ve öncelikle kendi mağazalarımızda tüm Türkiye'deki diğer perakende zincirinde de ürünlerimizi inşallah tüketicilerimizle buluşturacağız”

Et satışına öncelikle büyükbaş hayvanla başlayacaklarını belirten Dr. Poyraz sistem oturdukça küçükbaş hayvanla sistemi yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Et ürünleriyle ilgili vatandaşın ciddi bir güven probleminin olduğunu dile getiren Poyraz, “Vatandaş aldığı ürüne güvenmek istiyor. Biz özellikle büyük mağazalarımızdan başlamak üzere orada anlık görüntülerle yani tesisle mağaza arasındaki o farkı ortadan kaldıracağız. Görsel olarak orada kuracağımız sistemlerle tüketicimiz raftaki o ürüne elini uzattığı an o ürünün hangi ortamda üretildiğini anlık görmek imkanına sahip olacak” diye konuştu.

Amaçlarının piyasa regülasyonu olduğunu aktaran Poyraz kendilerinin bir maliyet hesabı yaptıktan sonra maliyet üzerine çok yüksek karlar koymadıklarına dikkati çekti. Dr. Poyraz, yalnızca kendi şirketleriyle değil pek çok yetiştirici ve kooperatif yapılanmalarıyla iş birliğini gelecek dönemde geliştireceklerini ifade ederek, “Onlara da sözleşmeli üretim yaptırıp, onların yetiştirdiği besi hayvanlarını alıp işleme ve pazara taşıma noktasında alternatif bir kanal oluşturacağız. Büyük mağazalarımızda kasap reyonlarımız olacak. Küçük marketlerde takdir ederseniz bunların her biri bir maliyet olduğu için işlenmiş ve paketlenmiş ürünler halinde tüketicimize ulaştıracağız. İnşallah mağazalarımızda kendi ürünlerimizi koymayı hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Haber Merkezi