Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2021-2022 faaliyet programında yer alan ve Diyarbakır’da düzenlenen Okul Sporları Atletizm Türkiye Şampiyonası finallerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörleri Mevlüt İnanır ve Melihşah Katman eşliğinde 15 sporcuyla katılan Karaman ekibi, yarışmaların ilk gününde 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

2 gün devam edecek yarışların ilk günün de Karaman’ı yüksek atlama kategorisinde Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencisi Görkem Arıkan ve Alparslan Ortaokulu öğrencisi Yaşar Dökme temsil etti. Zorlu geçen yarışlarda Görkem Arıkan 1.74’lük derecesiyle altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olurken, 1.71 derecesiyle Yaşar Dökme gümüş madalya kazanarak Türkiye ikincisi oldu. Yine Karaman ekibi sporcularından Alparslan Ortaokulu öğrencisi Nesrin Tuana Özkal ise yıldız kızlar 60 metrede altın madalyanın sahibi olarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Diyarbakır’da düzenlenen Okul Sporları Atletizm Türkiye Şampiyonası finallerinde dereceye girerek madalya kürsüsünde yer alan sporcular Görkem Arıkan, Nesrin Tuana Özkal ve Yaşar Dökme’yi tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, sporcuların başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, yarışların ikinci gününde mücadele edecek sporculara başarılar diledi.