Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2021-2022 faaliyet programında yer alan ve 9-10 Haziran tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenen Okul Sporları Atletizm Türkiye Şampiyonası finallerine Karamanlı atletler damgasını vurdu. Şampiyonaya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörlerinden Mevlüt İnanır ve Melihşah Katman eşliğinde 15 sporcuyla katılan Karaman ekibi şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. İlk gün yapılan yarışlarda Karaman ekibi yüksek atlama ve 60 metre kategorilerinde sahneye çıktı. Yarışlar sonunda yüksek atlama kategorisinde Görkem Arıkan 1.74’lük derecesiyle altın madalya kazanırken, bir diğer sporcu Yaşar Dökme 1.71 atlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 60 metre yıldız kızlarda Karaman’ı temsil eden Nesrin Tuana Özkal’da altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu.

Yarışların son gününde ise madalyalar Semih Sefa Armutçu ve Nesrin Tuana Özkal’dan geldi. 2 bin metre erkeklerde mücadele eden Armutçu gümüş madalya ile Türkiye ikincisi olurken, Nesrin Tuana Özkal’da 80 metre engelde Türkiye dördüncüsü oldu.

Elde edilen başarılardan dolayı tüm antrenör ve sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Sporcularımız ile gurur duyuyoruz. Diyarbakır’da düzenlenen şampiyonada ellerinden gelenin en iyisini yaparak bizleri bir kez daha gururlandırdılar. Bizlere yaşattıkları gururdan dolayı antrenör ve sporcularımızı tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”