Karaman’dan da 18-25 yaş arası 7 gencin katıldığı “Dünyayı Dansla Canlandır” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi gerçekleştirildi. Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin ortağı olduğu İngiltere’den Anne ve Çocuk Sosyal Yardımlaşma Organizasyonu (Mother and Child Welfare Organization) ‘nun Koordinatörlüğünde, Makedonya’daki KUD Goce Delcev Organizasyonu evsahipliğinde, Romanya’dan Doinita Dans Stüdyosu (Doinita Dance Studion), İtalya’dan “World Net” Uluslararası Sosyo-kültürel Gençlik Değişimleri Federasyonu (Federazione İnternazionale Scambi Socio-culturale Giovanili “World Net”) ve Slovakya’dan EduEra Organizasyonu’nun ortağı olduğu “Dünyayı Dansla Canlandır (Dance the World Awake” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi 1-10 Kasım 2021 tarihleri arasında Karaman’dan da 18-25 yaş arası 7 gencin katılımıyla Makedonya Struga’da gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında bütün katılımcıların yeme, içme, konaklama, faaliyet ve yolculuk masrafları İngiltere Ulusal Ajansı tarafından desteklendi.

Projede gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerine ve bireysel öğrenme süreçlerine destek olmak amaçlandı. Projede her ülke kendi danslarını diğer ülkeden gelen katılımcılara sergilemiş ve “Dans Atölye Çalışmaları” ile her ülke diğer ülke katılımcılarına kendi danslarını öğretildi. “Kültür Geceleri” düzenlenerek her ülkenin kendi ülkesini, şehrini, kültürünü, müziklerini, danslarını, yöresel kıyafetlerini, yiyeceklerini sergiledi. “Takım Çalışmaları” ile gençlerin ekip halinde çalışmaları, sorumluluk almaları, sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetlerini geliştirmelerini, zaman yönetimini sağlamaları, hedefe yönelik çalışma gerçekleştirebilmeleri gibi bireysel gelişimlerine destek olunmuş, gençlerin yabancı dilde kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirmeleri sağlandı. Projede ayrıca Buz Kırma Etkinlikleri (Ice Breakers), Isınma Aktiviteleri (Warm-Up) Harekete Geçirici Aktiviteler (Energizers) düzenlendi. Proje bitiminde gençlerin proje sürecindeki öğrenme yeterliliklerinin tanınması adına Youthpass Sertifikası verildi.

Karaman’dan katılan ekip üyeleri “Burada farklı kültürleri tanıyarak arkadaşlıklar ediniyoruz. İlk defa Erasmus Gençlik Değişimi projesine katıldık ve ilk defa yurtdışı deneyimi elde ettik. Bu durum kişisel gelişimimiz için önem arz ediyor. Aynı zamanda yabancı dil gelişimimizi de destekliyor. Erasmus+ gençlik fırsatlarını takip ederek yeni projelere de katılmak istiyoruz” dediler.