Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması, öğrencilerin kitaplara rahatça ulaşması ve okuma kültürü kazandırmayı amaçlayan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” ile kamu kurumları ve hayırseverler desteği ile kitaplar temin edildi.

Proje kapsamında Karaman’da eğitim gören 49 bin 316 öğrenci için 91 okula kütüphane kuruldu. Kurulan kütüphanelerle birlikte okullardaki kitap sayıları da 148 binden 226 bine ulaştı.

Kisecik İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İstanbul’dan memleketi Karaman’daki öğrenciler için kitap hediye eden bir hayırseverin kitaplarını da okula teslim ederek proje çerçevesinde Karaman’da yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

“Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” çerçevesinde açılan kütüphanelerin günden güne daha fazla kitap ile buluşturulduğunu söyleyen Çalışkan, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi ile okullarımızda bulunan kütüphanelerin iyileştirilmesi ve kitapla donatılması için çalışma başlatılmıştı. Bu çalışma neticesinde il genelinde 93 olan kütüphane sayımızı 184’e yükseltirken kitap sayımızı ise 148 bin den 226 bine çıkardık. Amacımız Bakanlığımızın desteğiyle oluşturduğumuz okul kütüphanelerinde okuyan, okuduğunu kâğıda dökebilen, hayalleri zengin insanlarla geleceği inşa edebilmektir.” dedi.

Okul kütüphanelerinin daha da zenginleştirilmesi için toplumun her kesimine görevler düştüğünü hatırlatan İl Müdürü Çalışkan, bu doğrultuda okullara kitap hediye eden tüm hayırseverlere teşekkür etti.