Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün yurtlarda kalan öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarını korumak ve sporu bir yaşam tarzı hâline getirmelerini sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği yurtlar arası spor müsabakalarının futbol etabı Karaman’da tamamlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde 2 ay süren müsabakalarda Ermenek Yurdu ile Piri Reis Yurdu futbol takımları final maçında karşı karşıya geldi. 90 dakikası heyecan dolu geçen maçta Ermenek Yurdu Futbol Takımı rakibi 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan eden taraf oldu.

Turnuva sonunda il şampiyonu olan Ermenek Yurdu futbol takımı elde ettiği bu sonuçla 18-20 Mart tarihlerinde Hatay’da düzenlenecek grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etmeye hak kazandı.

Turnuvada il birincisi olan Ermenek Yurdu Futbol Takımı oyuncularını kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda kalan öğrencilerimize sadece barınma olarak değil sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de hizmet etmeye devam ediyoruz. Birçok spor branşın da gerçekleştirdiğimiz turnuvalarımızın futbol etabını da organizasyonun amacına göre tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Turnuvada rakiplerini yenerek il birincisi olma başarısı gösteren Ermenek Yurdu öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor, Hatay’da düzenlenecek grup müsabakalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ermenek Yurdu Futbol Takımı, Hatay’da düzenlenecek grup müsabakalarında Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Adana, Mersin ve Konya temsilcilerinin yer aldığı grupta bir üst tura çıkma mücadelesi verecek.