Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri usulsüz avlanmalara göz açtırmamak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Karaman DKMP Şube Müdürlüğü Av Koruma Ekipleri ve Jandarma işbirliği ile far avı ve usulsüz avda kullanılmalarından dolayı 1 adet Volkswagen Amarok marka pick-up, 1 adet Ford Ranger marka pick-up, 1 adet Mıtsubıshı marka kamyonet,1 adet Tofaş-Fıat Doğan marka otomobil ve 1 adet Renault Broadway marka otomobil olmak üzere toplam 5 adet araca ve 6 adet av tüfeğine el konularak mülkiyetleri kamuya geçirme kararı alınmıştır. Ayrıca bu araçlarla usulsüz avlanma yapan 16 kişiye toplamda 56.972,00 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Ayrıca Karaman Av Koruma Ekiplerimizce 2021 yılında yapılan av koruma ve kontrol faaliyetlerinde 83 kişiye yasal işlem yapılarak 209.224,73 TL İdari Para Cezası ve 64.224,00 TL Tazminat Cezası olmak üzere toplam 273.448,73 TL cezai işlem uygulanmıştır.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz, Karaman’da, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak doğal kaynak değerlerin, sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevreye duyarlılık temel ilkeleri doğrultusunda koruma amacı gütmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, il ve ilçe jandarma komutanlıkları, belgeli avcılar, avcı dernekleri ve köy muhtarlıklarının da desteği alınarak av koruma ve kontrol çalışmaları etkin bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir.”