Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Amatör Spor Haftası" Karaman'da gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumu önünde son buldu. Yürüyüş sonrası tekvando sporcularının sergilediği performans ise izleyenlerden tam not aldı.

Bu yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Karaman’da da birçok spor etkinliğinin yapılacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek,” Her yıl olduğu gibi bu yılda Amatör Spor Haftası etkinliklerimize coşkulu bir şekilde başladık. Düzenleyeceğimiz etkinlikler de spor bilinci oluşturmayı ve sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bunların yanı sıra amatör sporu desteklemek için de amatör spor kulüplerine, antrenörlere, geleceğin şampiyon sporlarını yetişmesi için maddi ve manevi destek sağlamak adına tüm gayretimizle çalışıyoruz. Gençlerimizin gelişimi için fedakârca hizmet eden amatör spor kulüplerimizin değerli yöneticilerine, antrenörlerine teşekkür ediyorum. Amatör Spor Hafta'mız kutlu olsun.”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce koordine edilecek Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamın da hafta boyunca birçok spor branşında etkinlikler ve müsabakalar düzenlenecek.