İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda 02 Kasım 2021 Salı sabah saatlerinde gerçekleşen Sinyal Operasyonunda söz konusu şahısların “zula” diye tabir edilen gizli bölmeler içerisinde gümrüğe beyan etmeden ülkemize soktukları kaçak cep telefonlarını gizli depolarda topladıkları ardından da bu telefonları kuryeler vasıtasıyla kaçak cep telefonu satan işyerlerine dağıttıkları tespit edildi.

76 ilden birisi olan Karaman’da cep telefonu ve aksesuar satışı yapan firmalara yönelik Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 2 işyeri sahibine 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunundan işlem yapılırken 6 cep telefonu, 25 mikrofon, 10 kablolu kulaklık, 8 şarj kablosu ve 1 powerbankna el konuldu.

Kaçak cep telefonlarına ülkemizde kayıtlı eski model cep telefonlarının IMEI bilgilerini klonlayarak kullanıma hazır hale getiren ve piyasaya sürdükleri tespit edilen kişilere dikkatli olması uyarısında bulunan İçişleri Bakanlığı kaçak yollarla getirilerek satılan cep telefonlarının ilerleyen tarihlerde vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşlardan e-Devlet hesaplarını kontrol etmelerini isteyen İçişleri Bakanlığı vatandaşların bilgileri dışında cep telefonu kaydına rastlamaları halinde durumu yetkililere iletmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi koordinesinde yürütülen Sinyal Operasyonu kapsamında şuana kadar 70 şahıs gözaltına alınırken, 1145 adet kaçak cep telefonu ve 7 kg toz esrar ele geçirildi. Haber: Senem YAVUZASLAN