Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka, Kazımkarabekir İlçe Müdürü Ayşe Koca ile beraber Kızılkuyu Köyünde yapılan nohut hasadına katıldı.

İl Müdürü Şahinbaş yapmış olduğu açıklamada: “ 2022 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekilmeyen 1 karış toprağımız kalmasın talimatları doğrultusunda yapmış olduğumuz proje ile Kazımkarabekir İlçemizde 1400 dekar alan için 14.000 kg nohut tohumluğu dağıtımını yaptık. Bugün yapılan hasatta üreticilerimizin ürün rekoltesinden memnun olduklarını ve üreticimizin yüzünü güldürmesi bizi ziyadesi ile mutlu etti. Projelerin 2023 üretim sezonunda da artarak devam edeceğini buradan söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kazımkarabekir İlçe Müdürü Ayşe Koca konuşmasında, “ 2022 yılı üretim sezonunda ilçemizde nohut veriminin üreticilerimizin yüzünü güldürüyor. Nohutta dekara ortalama 140-160 kilogram verim alıyoruz ve ilçemizde özel firmalarında nohut alımına başladığını ve üreticilerimizin nohutlarını istedikleri düzeyde bir fiyatla satışlarını yapabiliyor."

Hasat etmiş olduğu nohudun satışını yapan Muammer Samur ise; “Proje ile almış olduğum tohumlardan çok memnunum. 50 Dekar alandan 7500 kilogram nohut aldım. Bu projede katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye ,Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kazımkarabekir İlçe Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Daha Sonra Kazımkarabekir İlçe Müdürlüğünü ziyaret eden İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, İlçe Müdürü Ayşe KOCA ve İlçe Müdürlüğü personeli ile sohbet ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.