İsmet Paşa Caddesindeki parti il binası önünde gerçekleşen aşure dağıtım programında konuşan MHP Karaman Kadın Kolları Başkanı Kezban Gürbüz, tüm İslam âleminin Muharrem ayını tebrik ederken, kerbela şehitlerini de rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptıktan sonra Muharrem ayının önemine değinen Başkan Kezban Gürbüz etkinliğe dair açıklamasında; ‘’Muharrem ayının bereketi ve manevi gücünün ülkemize ve milletimize huzur, birlik, beraberlik getirmesini temenni ediyorum. Matem ayı olarak ta anılan Muharrem ayı bundan yıllar önce peygamber efendimiz hazreti Muhammed’in (sav) torunlarının ve ehlibeytin şehit edildiği hüznü içerisinde bulunduran bir aydır. Bu kutsal ay içerisindeki aşure gününde yüce Allah'tan niyazımız yeni Kerbela’ların yaşanmaması, kötülüklerin her türlü terör ve şiddetin son bulmasıdır. Özellikle içerisinde bulunduğumuz bu ayda; barış, sevgi ve kardeşlik dini olan İslam’ın öğretilerini yerine getirerek dayanışma ve kucaklaşmaya her zamankinden daha fazla önem vermemiz gerekmektedir.

Kardeşliğimizin pekişmesi iyiliğin tüm dünyaya dalga dalga yayılması için bizlerde bugün Kadın Kolları Teşkilatı ve Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak partimizin önünde vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Ben tekrar tüm islam âleminin Muharrem ayını ve aşure gününü tebrik ediyor, Kerbala şehitleri ile birlikte ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve mağfiretle anıyorum’’ sözlerine yer verdi.

Aşure ikramına; MHP İl Başkanı Mahmut Ünüvar, MYK Üyesi Turan Şener, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf İslam Coşgun, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, Kazımkarabekir İlçe Başkanı İbrahim Bardakçı, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.