Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) IPARD Projesi kapsamında temin edilen 6 sıralı silaj biçeri ve balya makinesi, düzenlenen törenle Karaman İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teslim edildi.

Özkurt Traktör Bayii'nde düzenlenen törene AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, TKDK Kurum Başkanı Dr. Muhammed Adak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkez Birlik Başkanı Kamil Özcan, KMÜ Rektörü Namık Ak, TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, İYİ Parti İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, açılış konuşması ile devam etti.

Törenin açılış konuşması yapan Karaman İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dorla; “Bir yıl önce küçücük bir ışık huzmesi ile başlayan, bugün ise ilimiz hayvancılığına yol gösterecek, ışık tutacak projelerimizin ilk etabını Allah’ın izniyle başlatmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen, Milletvekillerimiz Selman Oğuzhan Eser ve Recep Şeker'e, Valimiz Mehmet Alpaslan Işık'a TKDK Karaman İl Koordinatörümüz Özgür Öztürk'e ve ilimiz TKDK çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım. Biçerimizin birliğimize, üyelerimize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol tarafından kurdele kesimi yapıldı. Program, 6 sıralı silaj biçeri ve balya makinesinin ildeki tarım ve hayvancılığa hayırlı olması temennileri ile sona erdi.