Karaman bu yıl kurak bir kış ve sık sık sıcaklık değişimleri yaşıyor. Tam anlamıyla bahardan kalma günler yaşıyorken vatandaşlarda da soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıkları artış göstermeye başladı. Hastalıklardan korunmak isteyenler için ilk başvurulan adres yine aktarlar oldu.

İlimizde aktarlık yapan Ali Evci, bu sene vatandaşlarımızdan oldukça ilgi ve talebin olduğunu belirterek, “Özellikle zerdeçal, zencefil ve tarçın çok satılıyor. Tabii en önemli şey öncelikle hasta olmamak gerek. Burada vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutmak lazım. Bu eğer güçlü olursa hastalık sana dokunamıyor. Bitki çaylarının her birinin çok faydası var. Zerdeçal karaciğerin en iyi ilacı, kan temizleyici ve bağışıklık sistemi güçlendirici. Zencefil de üst solunum yolu hastalıklarında fayda sağlıyor” dedi.

Fiyatlar konusunda da bilgiler veren Ali Evci “ Geçen yıla göre fiyatlarımız yükseldi. Yaş zencefilin kilosu 120 TL, ıhlamurun kilosu 350 TL, Ada çayı 15 veya 25 TL, kuşburnu ise 60-70 TL arasında değişiyor” dedi. Haber: Sezer ARPINAR