Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. 2022 yılında Halk Sağlığı Haftasının teması kronik hastalık tarama ve izlemleri olarak belirlenmiştir.

Sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmaması değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlanmaktadır. Bu kavram kapsamında kişi çevresi ile bir bütün olup hastalıkların erken tanı-tedavisi, rehabilite edilmesi, sağlam bireylerin olabilecek hastalıklardan korunması “Halk Sağlığı”nın önceliklerindendir. Koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili toplum bilincini arttırarak, hastalık meydana gelmeden önlemek ve yaşam kalitesini yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

Bu amaç doğrultusunda kronik hastalıklarla mücadelede en etkili yöntem olarak değerlendirilen koruyucu sağlık hizmetleri farkındalık ve bilinçlendirme etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik sırasında kurulan stantlarda halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapılarak obezite, diyabet, hipertansiyon, böbrek hastalıkları, astım ve diğer kronik hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenler konularında bilgilendirme yapıldı. Bireylerin tansiyon, şeker, boy, ağırlık ölçümleri yapılarak risk durumlarına göre ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirmeler yapıldı.”