2021 yılında Karaman’da yapılan eğitim yatırımları ve elde edilen başarılar hakkında da bilgi veren Milletvekilleri “Karaman’ı eğitimde marka şehir haline getireceğiz” dediler.

KARAMAN’DA 2021’DE EĞİTİME 42.447.072 LİRA HARCANDI

AK Parti Karaman Milletvekilleri “2021 yılında Karaman’daki okulların bakım onarımı için 42.447.072 lira bütçe kullanıldığını AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlar ile Karaman’ın Türkiye’de okul ihtiyacı olmayan illerden biri olduğunu” vurguladı. Yapılan bu altyapı çalışmaları ile; ilkokul ’da sınıf başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalaması 23 iken Karaman’da 15’tir. Ortaokul‘da sınıf başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalaması 23 iken Karaman’da 15’tir. Ortaöğretimde sınıf başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalaması 22 iken Karaman’da 18’dir.” İfadesini kullandılar.

Karaman Milletvekilleri açıklamasını şöyle devam ettiler;

KARAMAN’DA DERSLİK SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI

AK Parti iktidara geldiğinde Karaman’da 1.510 derslik varken, AK Parti iktidarında 1.846 derslik yapılmıştır. Toplam Karaman’da 3.356 dersliğe ulaşılmıştır.

KARAMAN’DA ÖĞRETMEN SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI

AK Parti iktidara geldiğinde Karaman’da 1.974 öğretmen görev yaparken, AK Parti iktidarın Karaman’a yapılan 1.886 öğretmen atamasıyla Karaman’da öğretmen sayımız 3.860’a ulaşmıştır.

2021 yılında Karaman’da 21 öğrenci uluslararası düzeyde derece yapmıştır.

2021 yılında Karaman'da ulusal düzeyde spor alanında 32, kültürel alanda 4 olmak üzere toplam 36 öğrenci derece yapmıştır.

Ayrıca Karamanlı hemşehrilerimizin meslek kurslarına katılarak meslek sahibi olmalarını önemsiyor ve destek veriyoruz. 2021 yılında Karaman’da 577 meslek edindirme kursunda 4.390 hemşehrimiz belge almıştır.

Karaman genelinde 20 meslek lisesi ve mesleki eğitim merkezlerinde 23 alan ve 87 dalda 4200 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında sanayi sektöründe meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eş güdümünü sağlamak, sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla 21 Kasım 2021 tarihinde iş birliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde OSB/MESEM İRTİBAT BÜROSU kurulmuş, gerekli yönetici ve öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. 10 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre merkezinde yapılan törenle 81 ilde 250 noktada kurulan irtibat bürosu ile ilimizdeki büro eş zamanlı olarak açılmıştır. İrtibat bürosunda görevli yönetici ve öğretmenimiz işletmelerin ihtiyacını belirleme çalışmaları ile okul ve işletme arasında irtibat çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda 70 işletme ziyaret edilmiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi Bundan sonra da Karaman’ın geleceği olan evlatlarımızın en iyi eğitimi almaları için çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Bu çalışmalarda en büyük desteğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e şükranlarımızı sunarız.

Karaman’da elde edilen eğitim başarıların mimarı öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza da teşekkür eder çalışmalarında üstün başarılar dileriz” diyerek açıklamalarını tamamladılar.