Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışmaları sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin Karaman ayağı için başvuralar başladı.

Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde kurulacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerine ortaokul seviyesi için 4 ve 5. sınıflar, lise seviyesi için de 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları başvuru yapabilecek. Öğrenciler e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanabilecek.

Adayların elektronik ortamda yapılacak olan sınava ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ web sitesi üzerinden 4 Temmuz 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Ön başvurusu onaylanan adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkanı sunulacaktır. Ön başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınav yeri ve seans seçimi 11 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılabilecektir. Ön başvurusunu tamamladıktan sonra sınav salonu ve sınav saatini seçen adayların başvuru aşaması tamamlanmış olacaktır. Adayların başvuru sürecini KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi) https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ üzerinden mutlaka takip etmeleri gerekmektedir.

Sınav, 02 Ağustos- 23 Ağustos tarihleri arasında 27 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecektir.