Karaman Valiliği tarafından aşı olma ile ilgili farkındalık oluşturmak ve halkımızı aşı olmaya teşvik etmek amacıyla şehrimizi Konya, Ereğli ve Mut’a bağlayan karayolları kenarlarına “Bu Şehre Mavi Yakışır”, “Aşılanıyoruz Covid-19’u Aşıyoruz”, “Kolları Sıvayalım”,” Koronavirüse Karşı Gücümüz Aşı”, Aşı Ol Güvende Kal Karaman”, Aşı İle Güvendeyiz”, “Aşı Ol Güvende Kal” sloganları Valiliğimize ait billboardlara afişler asıldı.

Koronavirüs salgını ile mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere, güvenlik güçlerimiz ve ilgili tüm kurumlarımızın büyük bir özveriyle çaba gösterdiğini ifade eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, vatandaşlarımızın da bu çabaya destek verip hem kendi sağlıklarını hem de sevdiklerinin sağlığını düşünerek aşılarını yaptırmalarını istedi.

Aşılama çalışmalarıyla ilgili olarak Vali Mehmet Alpaslan Işık, son zamanlarda Covid-19 vakalarında artış olduğunu ve bunun önüne geçmek için aşı olmanın çok önemli olduğunu hatırlatarak, “Toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için aşılama çok önemli. Özellikle son günlerde vaka sayılarında yükselişler oldu. Bu zamana kadar verdiğimiz emekleri boşa gitmemesi için salgınla ilgili önlemlere dikkat etmeliyiz. Maske mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeliyiz. Sağlığımız için ve eski normallerimize dönebilmek için aşı olmalıyız. Değerli Karamanlıları sağlıklı bir toplum için aşı olmaya davet ediyorum. Koronavirüsten korunmanın en etkili yöntemi aşıdır. Vatandaşlarımızdan mutlaka aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Daha sağlıklı yarınlar için Koronavirüsün olumsuz etkilerinden kurtulmak için mutlaka aşı olmalıyız. Toplumsal bağışıklık, Koronavirüsle olan mücadelemizde en etkili gücümüzdür.

Sağlık Bakanlığımız koordinesinde belirlenen plan dâhilinde yürütülen aşılama çalışmalarında mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca ve özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, uyguladığımız tedbirler ve devam eden aşılama ile bu salgının bir an önce sonlanmasını temenni ediyorum" dedi.

Karaman merkezindeki Aşı Noktalarımız;

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi,

Aile Hekimleri,

Cumhuriyet Parkı Yanındaki Tarihi Taş Bina (Randevusuz)

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Bahçesi (Randevusuz)