Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ''Amatör Spor Haftası'' etkinlikleri bu yıl 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kortej Yürüyüşü İle Başlayacak

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, 3 Ekim Pazartesi günü saat 10.30’da Cumhuriyet Parkı önünden Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Ardından, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılacak amatör spor branşlarının tanıtımı ile ilgili yapılacak spor gösterileri ile devam edecek.

3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri 7 Ekim Cuma günü düzenlenecek Yılın En’leri ödül töreni ve çeşitli spor branşlarında hafta boyunca yapılacak müsabakalar ile tamamlanacak.