Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında öğrencilerde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencilerimizi hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkân sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi ile Karaman’da ilkokul ve ortaokulda öğrenim gören 4 bin öğrenci sinemada ücretsiz film izleme fırsatı buluyor.

İlk kez sinemada film izleyen öğrencilerin heyecan ve mutluluklarına ortak olan ve onlarla birlikte sinema koltuklarına oturan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş ve Millî Şube Müdürü Mehmet Baysal, sinemada Kuklalı Köşk-2 filmini izledi.

Sinemanın, sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için hayata geçirilen proje, birçok öğrenciyi sinemayla buluşturuyor. Sinema salonunun havasını teneffüs eden öğrencilerin yaşamış olduğu heyecan ve mutlulukları görülmeye değerdi.