Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, 34. Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen proğramda, “Sayın Valim, sayın protokol üyeleri, değerli oda başkanlarım, yönetim kurulu üyeleri, kıymetli ahiler, Değerli hemşerilerim, esnaf ve sanatkâr kardeşlerim, sevgili basın mensupları “34. Ahilik Kültürü Haftası” etkinliklerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Ahilik, bir insan bilimidir. Ahi, her şeyde, her ortamda ve her çağda denge ve düzen tutturandır. Dağıtan değil, toparlayandır, yıkan değil; yapan, dünya ve ahiret dengesi tutturandır.

Bütün Esnaf ve Sanatkarlarımız Ahilikten ilham almaktadırlar. Çünkü Ahi;

ELİNİ, BELİNİ, DİLİNİ,

GÖZÜNÜ, KAPALI;

ALNINI, KALBİNİ,

KAPISINI, SOFRASINI AÇIK tutan kişidir.

Esnaf ve sanatkârlar olarak şerefli bir maziden geliyoruz. İlham aldığımız, Ahi Evran-ı Veli, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hoca Ahmet Yesevi ve Mevlana’lardır.

Türk Milletinin teminatı olan esnaf ve sanatkârlar olarak, dün ve bugün, zor günlerin sahibi olduk. İşte AHİLİK, bu mesuliyetin, tarihi, şerefli timsalidir. Ahilik her şeyden önce, mesleki birlik, beraberlik, dürüstlük, doğruluk ve ahlâk demektir.

Bugün dünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Ekonomik şartlar ne olursa olsun sosyal ve milli bakımdan, kendini daha çok kabul ettiren bu ana kaynağımızın bugün asıl sahibi bizleriz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Ahiliğin Ocağıdır.

Ahilik Kültürü Haftamızda, AHİLİĞİ bize armağan eden ve getiren büyüklerimizin ve özellikle de AHİ EVRAN-I VELİ’nin, YUNUS EMRE’nin, AHİ OSMAN’ın, Ahi Şeyhi ŞEYH EDEBALİ’nin ruhları şad olsun. Birlik ve Oda başkanlarımızdan, Esnaf kardeşlerimizden ve ahilik yolu erlerinden vefat edenleri rahmetle anıyor, bütün esnaf ve sanatkarlarımızın 34. Ahilik Kültürü Haftasını ve Bayramını şahsım ve teşkilatımız adına, en içten duygularla kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.