Edinilen bilgiye göre, Karaman-Ulukışla hızlı tren demiryolu hattında nisan ayı içerisinde hırsızlık olayı meydana geldi. Meydana gelen hırsızlık olayında piyasa değeri yaklaşık 305 bin lira olan 400 adet demiryolu döşemesinde kullanılan raylar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

2000 araç ve 500 saatlik kamera incelendi

Sudurağı beldesinde gerçekleşen ray hırsızlığı ile ilgili olarak Jandarma ekipleri istihbari çalışmalar, kamera incelemeleri ve MOBESE sorgulamaları sonucunda plakası tespit edilemeyen beyaz renkli kamyonet tarzı araç üzerinde yoğunlaştı. Beyaz renkli kamyonetin plakasının tespit edilememesi üzerine ekipler, Ereğli-Ayrancı, Ayrancı-Karaman PTS sistemi arasında geçiş yapan yaklaşık 2000 araba ve 500 saatlik kamera görüntülerini inceledi. Ekipler yaptıkları incelemeler sonucu şüpheli aracın 06 plakalı kamyonet olduğunu tespit etti.

Hırsızları çuval ele verdi

Jandarma ekipleri, Ereğli-Ayrancı, Ayrancı-Karaman PTS sistemi arasında 10 günlük sürede geçiş yapan 2000 araç ve 500 saatlik görüntülerde tespit ettiği 06 plakalı beyaz renkli kamyonetin plakasının çuval ile kapatıldığını tespit etti. Jandarma ekipleri plakası çuval ile kapatılan aracı tespit ederek araç sahibine ulaştı. Ekiplerin yaptıkları sorgu ve aldıkları ifadeler sonucu A.D., V.D., S.C., M.C. isimli şüphelilerin hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri, çaldıkları rayları ise hurdacıya sattıklarını tespit etti. Jandarmada gözaltında bulunan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından Karamam Adliyesine sevk edilecek. Mustafa ÖZÜNAL