Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vatandaşları aşı yaptırmaya ikna etmek amacıyla evlere yönelik aşılama ekipleri oluşturacaklarını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği İl Sağlık Müdürlükleri aşılama sayısında artışın yakalanması adına kurdukları aşı ikna timleri ile vatandaşa ulaşmaya devam ediyor.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Aşı İkna Timleri sırası gelip de aşılarını yaptırmayanlara neden aşı olmadıklarını sorarlarken çekincesi olanlara da aşının koruyuculuğu ve önemi hakkında bilgiler veriyor. Kendisinden konuyla ilgili bilgi aldığımız İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun “Malum olduğu üzere aşılama koronavirüsle mücadelede toplumsal bağışıklığın sağlanmasında en önemli silahlarımızdan bir tanesi. Bu süreçte ülkemiz vatandaşlarına ücretsiz aşı imkânı sağlayan ülkeler sıralamasında ilk sıralarda yerini aldı. Toplumsal bağışıklığın sağlanmasıyla birlikte kendimizi, büyüklerimizi, çocuklarımızı ve yakınlarımızı bu hastalıktan koruyabileceğiz. Bu amaçla 10 MAYIS 2021 tarihinden itibaren il merkezimizde 2, ilçelerimizde 1’er kişiden oluşan toplam 7 aşı ikna timlerimizle vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Aşı sırası gelip de aşı olmayan vatandaşlarımıza telefonla ulaşan timlerimiz neden aşı olmadıklarını soruyorlar. Eğer ki telefonla ikna yöntemi olumsuz sonuçlanıyorsa bu defa da vatandaşlarımızı ziyaret ederek ikna yoluyla aşılamaya yönlendiriyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz bugüne kadar yapılan ziyaretler neticesinde 14 vatandaşımızın iknasını sağlamıştır. Aynı zamanda aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızda ikna için çalışmalarını gayretle sürdürmektedir” dedi.

“Aşılama ile çipleneceğiz”, “Aşı yapılırsa ilerde kısırlık sorunu baş gösterir mi” gibi aşılama konusunda yanlış olan algının ortadan kaldırılması için telefonda ve sahada canla başla çalışan aşı ikna timleri gelen bütün soruları cevaplayarak kamuoyunda doğru bilinen yanlışları düzeltmeye devam edecek. Haber: Senem YAVUZASLAN