Tren Garı, Karaman Belediyesi önü, Karaman Valiliği kavşağı ve Bifa Bisküvi önü olmak üzere dört farklı lokasyondan hareket eden araçlar belirlenen güzergâhlar üzerinden sirenler eşliğinde geçti. Sesi duyan vatandaşların kimi kapısının önüne kimisi de balkonlarına çıkarak korteji selamladı. Pandemi nedeniyle iki yıldır buruk kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının bu yıl ki etkinlik kısmında kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarının yanı sıra Karaman Belediyesi 5 farklı noktadan havai fişek gösterileriyle Karaman akşamında görsel şölen yaşanmasını sağladı. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın konvoyunu görüp son sıralardan katılan davul ve zurna çalgıcıları ise kısa süreli de olsa korteje renk kattı.

Kortej sonrası Karaman Tren Garında basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Işık kurumumuz instagram hesabından (karamankgrt) yaptığımız canlı yayında “Bu pandemi döneminde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yakışır bir kutlama yapamadık. İnşallah bundan sonraki bayramlarımızı daha güzel bir şekilde kutlayacağız. Bütün çocuklarımızın bütün vatandaşlarımızın bayramı kutlu olsun” dedi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ı instagram canlı yayında karşılarında gören takipçilerimiz ise “Karaman Valimize teşekkür ederiz”, “Buruk olsa da unutulmayan bir bayram oldu”, “Ahh eski bayramların özlemi”, “Valim iyi ki varsın”, “Bende keşke katılsaydım”, “Ama yasak yok muydu” gibi yorumlarla canlı yayına renk kattılar. Haber: Senem Yavuzaslan