Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser, Av. İsmail Atakan Ünver, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, oda başkanları, basın mensupları ve vatandaşların katılım sağladığı “Karaman Valiliği Aşure Programı” yapılan duaların ardından vatandaşlara il protokolü tarafından aşure dağıtımı ile devam etti.

Yiyenlere afiyet olsun, şifa olsun diyen Karaman Valisi Tuncay Akkoyun program hakkında yaptığı değerlendirmede “Bu sene odaların ya da diğer kurumların aşure programları yerine Karaman Valiliği aşure programında halkımızla bir birebir buluşalım istedik. Vatandaşlarımızın burada katılımlarıyla yalnız bırakmamaları bizleri mutlu etti. Bütün günlerimiz aşure gibi tatlı ve bereketli olsun inşallah. Ayrıca bu güzel ikramının hazırlanmasını sağlayan arkadaşlarımızın eline sağlık.” dedi.

Konuşmasında Muharrem ayının öneminden bahseden Vali Akkoyun, “Peygamber Efendimiz’in (SAV) “Allah’ın ayı” diye buyurduğu ve “Ramazan’dan sonra tutulan en mübarek oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur” diyerek önemini belirttiği Muharrem ayında, sizlerin de malumu olduğu üzere önemli olaylar vuku bulmuştur. Peygamber Efendimiz’in Reyhan çiçeğim dediği Hz. Hüseyin efendimiz ve çoğu ehl-i beytten 70’ten fazla mümin Muharrem ayında şehit edilmiştir.”

“Bütünlüğe fitne zerk etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız” diyen Vali Akkoyun konuşmasında aşurenin bolluk ve bereketin simgesi olduğunu belirtti. Vali Akkoyun, “Aşure, birlik olmanın kıymetini, kardeşliğin önemini, nifaktan ve tefrikadan uzak durmanın ehemmiyetini anlamamıza vesile bir gündür. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Çocuğundan, gencine yaşlısına her kesimin yoğun bir katılım gösterdiği program sonrası Vali Akkoyun ve beraberindekiler meydan yanında bulunan bir çay bahçesine geçerek vatandaşlarla sohbet edip, şikayet ve temennileri dinlediler. Haber: Senem Yavuzaslan