TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen genel kurula, Türkiye’nin 81 il ve 160 ilçesinin Oda ve Borsalarının Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Delegeleri ve Genel Sekreterleri katılım sağladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’na Karaman Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Meclis Başkanı Cafer Binici, Genel Kurul Delegeleri Mustafa Özan, Mehmet Samtar ve Genel Sekreter H.Fatih Fındık katılım sağladı.

TOBB Genel Kurulu Başkanlığı Erdal Bahçıvan tarafından gerçekleştirildi. TOBB Film gösterimi ile başlayan, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Genel Kurula sunulması, müzakeresi ve onaylanması ile devam etti. İlgili gündem maddelerinin ardından Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomi Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın Yayın Komisyonu tarafından katılımcılara komisyon sunuşları gerçekleştirildi.

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Korona virüs salgını dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz Genel Kurulumuzu bu yıl da 81 İl ve 160 İlçe bir arada video konferans yöntemiyle gerçekleştiriyoruz. Camiamız her zaman hem Ülkemizde, hem de dünyada örnek bir birliktelik göstermektedir. İnanıyoruz ki, pandemi sürecini camiamıza yakışan olgunlukta geçirerek, bir sonraki Genel Kurullarımızı her zaman ki gibi geniş katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz.

Türk Ekonomisi için birliğimizin yaptığı hizmetler her türlü takdirin üzerindedir. Değerli Başkanımız M.Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun, Pandemi sürecinde yoğun mesai harcayarak yerelde yaşanan ekonomik sıkıntıları ve iş dünyasının sesini ilgili Bakanlarımıza ilettiler. Sorunlarımızın çözümü noktasında her zaman yanımızda oldular. Dile getirdiğimiz pek çok öneri ve talebimizi hayata geçiren Değerli Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve saygıdeğer yönetim kuruluna şükranlarımı sunuyorum.”

Karaman Ticaret Borsası olarak, mensubu olmakla gurur duyduğumuz Birliğimizin 76. ve 77.Genel Kurullarının büyük camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.