Bakan Lütfi Elvan'ın ziyareti öncesinde KAREV'in Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıya Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Ankara Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreterliği Daire Başkanı Osman Sağlam, KAREV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Bozkır ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Karamanlı sanayici ve iş insanları, gazeteci ve yazarlar katıldı.

Toplantı sonrasında Bakan Lütfi Elvan, KAREV'i ziyaret ederek Karamanlı heyetle görüşme gerçekleştirdi. Ak Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser'in de iştirak ettiği geniş katılımlı toplantıda Bakan Lütfi Elvan, Karaman’daki yatırımlar ile eğitim, kültür ve sağlık alanlarında gerçekleştirilen faaliyetler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda ayrıca Karaman’ın tarihî ve kültürel mirası ile daha fazla tanınması ve yerel potansiyelinin ortaya çıkarılması konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Toplantıda Karamanlı heyetin görüş ve önerilerini dinleyen Bakan Elvan, Rektör Namık Ak ile de bir süre sohbet etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KMÜ Tıp Fakültesinin ve Morfoloji binasının mevcut durumu hakkında Bakan Elvan’a bilgi vererek fakültenin istenilen düzeye getirilmesi için gerekli olan hususlar hakkında Bakan Elvan ile istişarede bulundu.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından iyi dilek temennileri ile sona erdi.