Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen U11-U13 Serbest ve Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü güreş antrenörleri Erdoğan Taktak ve Sabri Şahin eşliğinde 11 sporcuyla mücadele eden Karaman ekibi, şampiyonayı 7 madalya ile tamamladı.

U11 ve U13 serbest ve grekoromen kategorilerinde mücadele eden Karaman güreş takımı sporcularından Kerim Abdullah (U13 Serbest) 62 kiloda Türkiye 3’ncüsü, İbrahim Mert Eren (U11 Serbest) Türkiye 3’ncüsü, Abdulkadir Name (U11 Serbest) Türkiye 5’ncisi oldu.

Grekoromen kategorisinde ise Kerim Abdullah (U13) 62 kiloda Türkiye 2’ncisi, Arda Uğur 78 kiloda Türkiye 3’ncüsü, İbrahim Mert Eren 78 kiloda Türkiye 2’ncisi ve Abdulkadir Name 78 kiloda Türkiye 5’ncisi oldu.

Karaman serbest ve grekoromen güreş takımı toplam 622 sporcunun katıldığı şampiyonada ise genel sıralamada Türkiye 6’ncısı oldu.

Antalya’da düzenlenen şampiyonada dereceye giren sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, " Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 9-23 Haziran tarihleri arasından düzenlenen şampiyonada mücadele eden sporcularımız illerini en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırmışlardır. Güreş branşımızda da özverili çalışmamızın meyvelerini almaya başladık. Sporcularımızdan gelen gümüş ve bronz madalyalar ilerleyen dönemlerde inşallah altın olacak. Bizler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcularımıza gereken desteği vermeye devam edeceğiz. İlimizi başarıyla temsil etmeye devam eden sporcularımızı ve antrenörlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”