Karaman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı olarak çevrenin, doğanın ve yaban hayatının korunması için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Çalışmalar kapsamında Karadağ'da yabani ortamda yaşayan yılkı atlarını takibe alındığını ifade eden yetkililer şunları kaydetti:

“Yapılan çalışmalarda atların çeşme etrafındaki taşları yaladıklarını gördük. Ayrıca atların bir kısmı bölgede hayvancılık yapan kişilerin koyunları için bıraktıkları tuzlara ulaşmaya çalışıyorlardı. Bunu görerek atların su ihtiyaçlarını karşıladığı çeşme etrafındaki yerlere 300 kilo kaya tuzu bıraktık. Sonra hayvanları rahatsız ekmemek için foto kapanlar kurarak atları izlemeye aldık. Gördükki atlar bıraktığımız kaya tuzlarını yalayarak tuz ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra su içmeye gidiyor. Sonra öğrendik ki suyun az olduğu zamanlarda atlar için su bırakılmış, kışın yem bırakılmış ama hiç tuz bırakılmamış. Tuz da hayvanlar için bir ihtiyaç. Aralıklarla bu tür çalışmalarımız devam edecek.”