İl Müdürü Sarıkaya’nın yaptığı açıklama şu şekilde,

- 22 Nisan 2021 tarih ve 3910 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yeni koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle; daha önce uygulanan kişiler için kısa çalışma ödeneği süresi, 30/06/2021 tarihine kadar (Nisan, Mayıs ve Haziran/2021 ayları için) uzatılmıştır.

- Uzatma işlemi, daha evvel başvuru yapan işyerlerinden başvuru talebinde bulunulan personeli için yapılabilecek olup, üç aylık uzatma için işverenlerden e-Devlet aracılığıyla yeni bir talep alınmayacaktır.

- Uzatma 01/04/2021 – 30/06/2021 tarihlerini kapsamaktadır.

- Daha önce kısa çalışma uygulayıp taleplerini sonlandıran ve normal çalışmaya geçen işyerlerinin dilekçe göndermesine gerek bulunmamaktadır. Otomatik uzatma yapılmayacaktır.

- Uzatma işlemi sadece dilekçe gönderen işyerleri için yapılacaktır.

- Covid-19 sebebiyle daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak 2021/Mart ayında kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenlerin, Nisan, Mayıs ve Haziran 2021 ayları için uzatma istemeleri halinde; dilekçe ve excel formatında kısa çalışma uygulanacak işçi listesi (Ek-1) ile İŞKUR Karaman İl Müdürlüğüne fiziki olarak veya kaşeli/imzalı dilekçelerin tarayıcıdan geçirilerek [email protected] e-posta adresimize göndermeleri gerekmektedir. Mayıs ayı ödemesine yetiştirilmesi için bu ayki başvuruların 29 Nisan 2021 Perşembe gününe kadar bildirmesi işverenlerimizin yararına olacaktır.

- Aynı dönem için hem kısa çalışma ödeneği hem de nakdi ücret desteğinden yararlanılma imkânı bulunmamaktadır. Bu sebeple Nisan/2021 ayı için nakdi ücret desteğine başvurmakla birlikte, kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması sebebiyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak isteyen işverenlerin nakdi ücret desteği başvurularını iptal etmeleri gerekmektedir.