Ziyarette masaları tek tek gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Işık ve eşi Munise Işık, yemek sırası bekleyen yurt öğrencilerine de kendi elleriyle yemek servisi yaptılar. Öğrencilerle birlikte yemek sırasına geçerek daha sonra birlikte yemek yedikleri öğrencilerle hayata ve eğitime dair bir süre sohbet eden Işık ailesinin bu anlamlı ziyareti öğrencilerin ukulele eşliğinde seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle devam etti.

Öğrencilerin Işık ailesiyle keyifli anlar yaşadığı hoş sohbetler sırasında öğrencilerin sorun ve taleplerini de dinleyen Vali Işık ve eşi Munise Işık, daha sonra yurtta kalan öğrencilerin yaptığı çalışmalardan oluşan katı sanatı sergisini gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyaretin sonunda Işık ailesi öğrencilere eğitim- öğretim hayatlarında başarılar dilerken öğrencilerin ellerinde biçimlenen el emeği göz nuru tablo ise genç sanatkâr tarafından hanımefendi Munise Işık’a hediye edildi.

Vali Işık ve eşi Munise Işık’ın Hatuniye Kız Öğrenci Yurdu ziyaretine Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, yurt hizmetleri müdürü Yakup Koçak ile yurt müdürü Nurgül Akdur eşlik etti.