İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “01.06.2021 tarihinde saat 11:00’da Obruk, saat 14:00’da Kütle Hareketleri, 02.06.2021 tarihinde saat 11:00’da Deprem, saat 14:00’da Kuraklık ve 03.06.2021 tarihinde saat 14:00’da Sel/Taşkın Afetleri için oturum düzenlenmiştir.

Pandemi süreci devam ettiği için online olarak gerçekleştirdiğimiz programa ilgili tüm Kamu Kurum/Kuruluş ve STK’lardan alanlarında uzman teknik personel ile akademisyenler katılım sağlamıştır.

Oturumlar İl Müdürü Şerife Han moderatörlüğünde gerçekleştirilmiş olup, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden Obruk konusunda Dr. Öğr. Üyesi Gizem Mısır, Deprem konusunda Dr. Öğr. Üyesi Yağmur Dikiciaşık, Kuraklık konusunda Öğr. Görevlisi Durmuş Ali Çarkacı, ile Öğr. Görevlisi Yasir Doğan, Kütle Hareketleri konusunda Öğr. Görevlisi Yusuf Doğan; ayrıca Kütle Hareketleri konusunda Adıyaman Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Senem Tekin, Obruk konusunda Mersin Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Osman Orhan ve Sel konusunda da Karatay Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Vahdettin Demir sunum yapmışlardır. Akademisyenlerimize çalıştayımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Yapılan oturumlar katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona ermiş olup, çalıştayda anlatılanlar ışığında Haziran sonu yapılması planlanan 2. Çalıştaya kadar ilgili kurumlarca hazırlık yapılması temennisiyle çalıştay tamamlanmıştır.” Denildi.