Geçmişten bu güne Karaman’ın eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ciddi katkılar sağlayan ve verdiği burslar, yaptığı karşılıksız yardımlarla adından sıkça söz ettiren SARAY HOLDİNG SE-K-A-SAR Vakfı Teknofest 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılacak olan Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çalışmalarında sponsor olarak yer alacak.

Sekiz yıldır Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin idarecisi olarak görev yaptığını belirten Okul Müdürü Bülent Karademir “7 yıldır projelerimizle TEKNOFEST ve TÜBİTAK’ta yer alarak başarıyla Karaman’ı temsil ettik. İlk olarak 2,5 kilogramlık bir drone yapımıyla başladık. Daha sonra bu drone ağırlığını 1 kilo 700 grama kadar düşürdük. Hedefimiz 1 kilo 500 gram altı. Çünkü ağırlık ne kadar düşerse o kadar iyi oluyor. Sponsorlarımızın, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin destekleriyle var gücümüzle çalışmaya ve elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bu sene “İnsansız Hava Aracı Döner Kanat İHA” ile TEKNOFEST 2022 ile yer alacağız. Bu projede bizlere maddi manevi anlamda her türlü katkı sağlayan SARAY HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sami Özdağ şahsında ÖZDAĞ ailesi ve SARAY HOLDİNG SE-K-A-SAR Vakfına kurumum adına teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Başkan Özdağ “Gençlerin Başarısına Gönülden Destek İçin Buradayız”

Protokol hakkında değerlendirmelerde bulunan SARAY HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ bir ülkenin geleceğinin başarılarla dolu olmasını sağlayacak en önemli yatırım alanının eğitim olduğunu söyledi.

Vakıf hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Başkan Özdağ kısa adı SE-K-A-SAR Vakfı olan Semiha-Kamil- Adnan Özdağ Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı’nın Özdağ Ailesi’nin yitirilen büyüklerinin anısına 1995 yılında kurulan bir vakıf olduğunu belirtti. Vakfın öncelikli misyonunun “Yetimler” olduğunu söyleyen SE-K-A-SAR Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sami Özdağ vakıf olarak 0-14 yaşları arasındaki yetimlerin zaruri ihtiyaçları hemen karşılayan bir vakıf olmasının yanı sıra vakfın kuruldukları günden bugüne yeterli maddi olanağa sahip olmayan başarılı çocukların eğitimine de katkı veren bir görev üstlendiğini ifade etti. Başkan Özdağ “Tüketicilerimizin teveccühü ile elde ettiğimiz başarılarımızdan kaynaklanan kazancımızı, topluma hizmet için kullanmaktayız. Bilimin ışığında yol alacak Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje sponsoru olmaktan ötürü son derece mutluyuz. Farklı fikirleriyle sadece ilimizi değil ülkemizi temsil edeceklerine inandığım çocuklarımızın başarıya giden yolda başarılarına katkı sağlamak için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin, kendi teknolojisini üreten ve kendi yazılımını yapan bir ülke olması yolunda önemli kilometre taşlarından olan, Teknofest etkinliğinde yer alacak gençlerimize başarılar diliyoruz.Haber: Senem Yavuzaslan