Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen programa Karaman İl Müftülüğü görevlileri tarafından okunan Sala'lar ve Kur'an-Kerim tilavetiyle başlandı. Programın açılış konuşmasında İl Müftüsü Gürbüz;

"Hz. Muhammed (sav)'in Peygamberliğinin Medine döneminde ortaya çıkan ve tarih boyunca her dönemde var olan din istismarcıları en son 15 Temmuz günü devleti ele geçirmek üzere bir kez daha zuhur etmiştir. Bu ihanet şebekesi dini değerlerimizi, hizmet, himmet, imam, cemaat gibi dini terimlerimizin içini boşaltarak istismar etmiştir. Bu tür istismarcılara karşı özellikle sahih dinî bilgiye sahip olmak son derece önemlidir." dedi. Ve konuşmasının ardından "Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz ihaneti yaşatmasın" temennisinde bulundu.

Programda "15 Temmuz Belgeseli"nin izlenmesinin ardından Gönüllü Diyanet Gencimiz Aytekin Yılmaz'ın okuduğu "15 Temmuz Şiiri" ile duygulu anlar yaşandı.

Düzenlenen programda katılımcılara din istismarı ile mücadelede sahih dini bilginin önemi anlatıldı.

Bu bağlamda bir sunum yapan Konya İl Müftülüğü Uzman Vaizi Mehmet Toker, “Din istismarı, dini değerleri kullanarak menfaat elde etmektir. Dine hizmet etmesi gereken insanın dini kendi hizmetine kullanmaya başlamasıdır.” dedi.

Din istismarının her dönemde ortaya çıkabileceğini belirterek FETÖ örnekleri üzerinden çözüm önerilerini sunan Toker, İslam dini hakkında yanlış ve eksik bilgiler sebebiyle olan istismara yönelik çözümün her Müslümanın dinini doğru ve iyi bir şekilde öğrenmesi olduğunu ifade etti. İslam’ın korku ve şiddet değil, rahmet ve adalet dini olduğunu vurgulayan Toker, yüzyıllarca Anadolu topraklarında oluşan ve dini hayatı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Konferans sonunda 2020 ve 2021 yıllarında Mevlid-i Nebi Bilgi yarışmasında dereceye giren üniversite öğrencilerine ödüllerinin verilmesinin ardından İlimiz Uzman Vaizi Hasan Acar'ın yaptığı dua ile program sona erdi.