Programda bir selamlama konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan düzenlenen çalıştayın öğretmenler aracılığıyla kelebek etkisi yaratarak öğrencilere ulaşacağını ve onların hayatlarına dokunacak güzel işlere imza atılacağını ifade etti. Çalışkan, “Enerjisi yüksek bir öğretmen grubu görüyorum karşımda. Eğitim camiası olarak zor bir süreçten geçtik. Bu süreçte hayata bakış açımız çok değişti. Bir dönem öğrencilerimiz ile camdan cama iletişim kurmak zorunda kaldık. Artık bu dönemden yavaş yavaş sıyrılıp eski günlerimize geri dönmeliyiz. Bu aşamada sizlerin niyet, gayret ve samimiyetinize ihtiyacımız var. Bu aşamada inandığımız değerler doğrultusunda gayret edip çok çalışmalıyız. Unutmayın biz projelerle gelişen büyük bir aileyiz.” dedi.

“Projeler öğretmen ve öğrencilerimizin ufkunu açan, hayata bakış açımızı değiştiren alanlardır”

Sarf ettiğimiz gayret, mutlak bizi hedeflerimize ulaştıracaktır diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Projeler, öğretmen ve öğrencilerimizin ufkunu açan, hayata bakış açımızı değiştiren alanlardır. Eğitimin temel taşları olan öğretmenler olarak bu alanı iyi değerlendirmeliyiz. Bu alanda yapacağınız çalışmalar inanın hayatınızın geri kalan sürecinde hem size hem de öğrencilerinize önemli katkılar sağlayacaktır. Karaman olarak TÜBİTAK, TEKNOFEST, eTwinning Projeleri, Erasmus+ Programlarında elde ettiğimiz başarılar bizleri gururlandırmanın yanında yapacağımız yeni çalışmalarda da cesaretlendiriyor. Bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen başta İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız İsmail Kılınç olmak üzere ARGE birimimize, proje geliştirme ve yürütme ekibine çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İki gün sürecek çalıştay ile ilgili katılımcılara bilgiler veren İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, Proje Bilgilendirme Çalıştayı’nın ilk ayağının 25-26 Kasım’da yoğun bir katılımla Ermenek’te yapıldığına dikkat çekerek ikinci ayağının ise Karaman merkez ilçemiz, Ayrancı ve Kâzımkarabekir ilçelerini kapsadığını vurguladı.

“Biz duygusu ile hareket eden bir anlayış içerisinde yeni ufuklara yelken açmak için bu tür programları düzenliyoruz”

İsmail Kılınç, “Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi, proje geliştirme ve yürütme ekibi olarak Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerimizde görev yapan yönetici ve öğretmenlerimizle bir araya geldik. Bugün ise Karaman merkez ilçemiz, Ayrancı ve Kâzımkarabekir ilçelerinde görev yapan idareci ve öğretmelerimizle buluştuk. Çalıştayımıza, hepiniz hoş geldiniz. Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak meslektaşlarımıza en iyi şekilde proje kültürünü anlatmak, projelerin yaygınlaştırılması ve geliştirmesi için bu çalıştayı düzenledik. Karaman’da proje kültürüne katkıda bulunmak için ‘Ben de varım’ diyen tüm öğretmenlerimizi Müdürlüğümüze bekliyoruz. Biz duygusu ile hareket eden bir anlayış içerisinde yeni ufuklara yelken açmak için bu tür programları düzenliyoruz. Yaptığımız her projenin öğrenciye dokunmasını ve öğretmenimizin hayatını değiştirmesini amaçlıyoruz. Burada düzenlediğimiz ve iki gün sürecek çalıştayımız, siz değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ilçelerimize önemli katkılar sağlayacaktır. Bu tür çalışmalarda bizi destekleyen başta İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Çalışkan’a, alanlarında tecrübeleriyle ön plana çıkan ARGE birimine, proje geliştirme ve yürütme ekibi arkadaşlarıma ve katılımlarından dolayı siz değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme konuşmasından sonra çalıştayın ilk gününde, alanında uzman eğitmenler tarafından eTwinning Projeleri, Erasmus+ Programları, Kalkınma Ajansları (KOP ve MEVKA) hibe destekleri hakkında bilgilendirmeler ve atölye çalışmaları yapıldı. Çalıştayın ikinci gününde ise TÜBİTAK 4004, 4005, 4006, 4007, 2204 ve TEKNOFEST hakkında bilgilendirmeler ve atölye çalışmaları yapıldı. İki gün süren, sunum ve uygulamalarla gerçekleştirilen programa ilimizden yaklaşık 280 öğretmen katılım gösterdi.

Çalıştay, sertifika töreni ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi