İl Başkanı Güven, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhrandan dolayı duyduğumuz derin kaygıları sizlerle paylaşmak bizlerin sorumluluğudur.

Ülkemiz kritik bir eşikten geçmektedir. Yoksullaşma, enflasyon, yüksek faiz ve yüksek kur gibi durumlar ülkemizde ciddi bir ekonomik bunalıma yol açmıştır. Ülkemizde her vatandaşımız doların yükselmesi ve enflasyonun artması karşısında kaygı içerisindedir. İktidar yetkililerinin son dönemlerdeki ekonomideki kötü gidişi ve kurdaki yükselişi dış mihraklara bağlama çabasını görüyoruz. Buna bağlı olarak da sayın Cumhurbaşkanımız “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” ifadesini kullanmıştır. Türkiye her zaman dışardan tehditlere ve planlara maruz kalmıştır. Fakat son dönemde ekonomideki tablonun sorumlusu dış mihraklar değil iktidarın yanlış politikalarıdır.

Geçmişe dönüp baktığımızda 1 Mart teskeresi olarak bilinen ABD’nin hayal kırıklığına uğradığı Türk Hava Sahasını kullanamayıp Irak işgali sırasında büyük bir başarısızlığa uğradığı olayı hatırlıyoruz. Eğer dış mihraksa Dolar o gün yükselmeliydi. İkinci bir olay ise Davos’daki “one minute” çıkışımızı hatırlatayım. O gün hepimiz Cumhurbaşkanımızın yanındaydık. O gün kur çok dalgalanmadı. Sonrasında İran nükleer krizini yaşadık ve o gün ABD şiddetle üzerimize geldi ama döviz kuru gene dalgalanmadı. Ülkemiz bu kadar büyük krizlerle mücadele ederken bize bedel üretmeyen dış mihraklar şimdi mi bedel ödetecek. Bunlar tamamen hamaset dolu sözler. İşin gerçeği şudur; o günlerde yaşanan bütün krizleri yönetecek bir kadro vardı. Ekonomiyi bilen ehil bir karo iş başındaydı ve bizi sarsamadılar. Bugün bir bedel ödüyor isek eğer, sebep dış mihraklar değil, ekonomi ve dış politikadaki cahilliğinizdir.

Gelecek Partisi olarak bizlerin görevi ve sorumluluğu gerçek bir “Ekonomik Kurtuluş Savaşı’nı” bir seferberlik halinde başlatıp, Türk Ekonomisini düştüğü bu durumdan kurtarmaktır. Ekonomimizi yeni üretken bir vizyonla yeniden inşa etmektir. Bunun yolu sandıktır. Kimse Türk halkını sokağa çıkmaya davet edemez. Bu iş sokakta değil sandıkta çözülür. Seçimle gelen seçimle gidecektir. O yüzen Hemen Seçim Şimdi Seçim diyoruz. Gelin yanımızda yer alın, Geleceğe güvenle yürüyelim.”