“1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” münasebetiyle Dursun Fakih Huzurevi Müdürlüğü sakinlerinin hazırlamış olduğu 3 boyutlu Kat-ı Sanatı ve Halı Dokuma sergisi 03 Ekim Pazartesi günü yoğun bir katılım ile Hatuniye Medresesinde ziyaretçilere açıldı.

Sergi açılışına İlimiz Valisi Tuncay Akkoyun’un yanı sıra , Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Rektörü Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetin Kaya, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, kurum müdürleri, huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergiyi gezen Vali Akkoyun, Dursun Fakih Huzurevi Müdürü Mustafa Çakır ‘dan Halk Eğitim merkezi’nde görevli el-işi branş öğretmenleri Neşe Pekcan ve Gülşah Harmankaya’nın desteğiyle huzurevi sakinlerinin yıl boyu azimle çalışarak el emeği, göz nuru 35 pano Kat-ı Sanatı ve 7 halı dokuma ürünlerinden oluşan ve ziyaretçilerin beğenisine sunulan toplam 42 ürün hakkında bilgiler aldı.

Yaşlılar Günü nedeniyle düzenlenen sergi, Huzurevi sakinlerinden Bülent Büyükünal’ın hazırladığı slayt gösterisi ile başladı. Daha sonra huzurevi sakinleri ve personellerinin hazırladığı müzik korosu ile de davetliler eğlenceleri dakikalar geçirdi.

Sergi, huzurevi sakinlerine plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.