Karaman İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak, “Erkeklerde yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan prostatın iyi huylu büyümesi, idrar yapmayı zorlaştıran bazen tamamen engelleyen bir durumdur. Bu hastalık genellikle 45-50 yaşlardan sonra ortaya çıkarak insanın hayat kalitesini düşürmektedir. Hastaların bir kısmı bazı tedbirlerle hayatını sürdürürken, çoğunluğuna tedavi ve cerrahi operasyon gerektirmektedir. Tedavi gören hastaların yarısından çoğuna cerrahi müdahale yapılmaktadır.

Bu hastalığa sahip vatandaşlarımızın cerrahi operasyonları standart tedavi olan ‘TUR’ adıyla bilinen kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatlardır. Hastanemizde Aralık ayından itibaren ameliyatlar yeni teknoloji olan “Plazma Kinetik TUR” yöntemi ile yapılmaktadır. Bu sistemin içinde bulunan özel geliştirilmiş aletler ile prostat parçalar halinde kesilerek dışarı çıkartılmaktadır.

Üroloji branşı doktorları bu konudaki teşekkürlerini İl Müdürü Kurşun’a resmi yazı ile ilettiler.

Branş doktorları gönderdikleri teşekkür metninde, “Hastanemiz bünyesinde Üroloji Kliniğinde yoğun olarak yapmakta olduğumuz üroonkoloji ameliyatları, endoskopik taş ameliyatları ve endoskopik prostat ameliyatları için ihtiyaç duyduğumuz yeni nesil görüntüleme kulesi, endoskopik ameliyat ekipmanları, endoskopik transüretral prostat ameliyat ekipmanları laparoskopik damar mühürleme ekipmanlarının tamamı temin edilerek hastanemizin ve hastalarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu ekipmanların temini konusunda üstün gayretleri ve emekleri için idarecilerimize teşekkürlerimizi arz ederiz.” dediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ise, “Değerli doktor arkadaşlarımızın katkılarıyla ilimizde sağlık alanında önemli gelişmelere imza atmaktayız. Branş doktorlarımızın talepleri ile cerrahi operasyon sonrasında hastadaki ağrıların en aza indirilmesini sağlayacak cihazın alınması için gerekli çalışmaları yaptık. Ben inanıyorum ki kıymetli doktorlarımızın da destekleriyle sunduğumuz hizmeti daha kaliteli noktalara taşıyacağız. Bu son teknoloji cihazları ilimize kazandırma hususunda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca‘ya, Karaman Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun‘a, Milletvekillerimiz Sayın Dr. Recep Şeker‘e, Sayın Av. Selman Oğuzhan Eser‘e, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.