Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Durmuş Sayaslan, Proje Koordinatörü Esra Yozcu, Coğrafya Öğretmeni Fedai Erkocaoğlu’nun eşlik ettiği ziyarette İspanya'dan iki öğretmen, İtalya'dan iki öğretmen, Bulgaristan'dan dört öğretmen ve öğrencilerden oluşan eğitim heyeti İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a proje hakkında bilgiler verdi.

"Avrupa Kültür Mirası İçin Sanatın Bilgi Aracı Olarak Kullanılması Projesi” kapsamında Fatih Anadolu Lisesinin üç yurt dışı hareketliliği gerçekleştirdiğini belirten Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Durmuş Sayaslan, “Projenin dördüncü ve son ayağı olan Türkiye hareketliliğini gerçekleştiriyoruz. Bu hafta misafirlerimizi çeşitli kültürel etkinliklerle ilimizde ağırlayacağız.” diye konuştu.

“Türkçenin Başkenti, Yunus Emre’nin diyarı Karaman’ımıza hoş geldiniz” diyerek misafirlerini selamlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yurtdışından gelen eğitimci ve öğrencileri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Geçmişte ülkeler arası kültürel etkileşimin daha kısıtlı olduğunun altını çizen İl Müdürü Çalışkan, “Değişen ve gelişen dünya şartlarında milletler arası kültürel geçmişe nazaran etkileşimin ve paylaşımın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Her alanda olduğu gibi eğitimde bu etkileşimden nasibini almış ve günümüzde artık eğitim, kültürel etkileşimin en yoğun yaşandığı alanlardan biri olmuştur. Bu değişim süreci içerisinde ülkelerin kendi kimliklerini yani kültürlerini koruması ve gelecek nesillere aktarması bizim için çok önemli. Projelerin amacı farklı coğrafyalardan gelen insanların ortak bir hikâye oluşturmasıdır. Avrupa Birliği projelerini de farklı kültürleri tanıma noktasında hem bize hem de sizlere önemli katkılar sağlamının yanında tecrübe paylaşımına da imkân sağlamaktadır. Yüzyıllara dayanan tarihi ile Türk tarihinin kadim şehirlerinden biri olan Karaman’ımızda sizleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumu belirterek yapacağınız çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyaret, günün anısına verilen hediyeler ve çekilen fotoğraflarla sona erdi.