KMÜ Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Namık Ak, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dursun Odabaş, Prof. Dr. Murat Ertekin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Sefa Usta, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cihat Abdioğlu ve Dr. Deniz Gökçe Erbil katıldı.

“Gelin Tanış Olalım, Fen ve Matematiği Eğlenceli Kılalım-2’ adlı TÜBİTAK projesiyle, 6-9 Eylül 2021 ila 13-15 Eylül 2021 tarihleri arasında Karaman il merkezi ve merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ortaokulların 8´inci sınıfında öğrenim gören 30 öğrenci üniversitede ağırlanacak.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol çerçevesinde kısıtlı eğitsel imkânlara sahip ve akademik başarısı yüksek öğrenciler için deney, gözlem, arazi çalışmaları, grup çalışmaları, oyun, drama, gezi gibi etkinlikler yapılacak. Öğrencilerin fen, matematik ve doğa bilimlerine olan ilgi ve farkındalıklarının artırılmasının amaçlandığı projede uygulama örnekleriyle öğrenciler, bilimi yaparak ve yaşayarak öğrenecekler.

İmzalanan protokol sonrası açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, protokol ile öğrencilerin görecekleri eğitim ile fen ve matematik derslerine daha farklı bir göz ile bakacağını belirtti. Mehmet Çalışkan, “İmzalanan protokol ile öğrencilerimizin bir taraftan akademik başarısını yükseltip diğer taraftan da sosyal ve kültürel çalışmalarla yakın çevresini tarihi ile kültürel açıdan tanımaları ve onlara bilim, tarih, kültür ve medeniyet bilincinde farkındalık oluşturması açısından değerli bir çalışma. Bu çalışmada emeği geçen başta Rektörümüz Namık Ak’a, projede yer alan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum” diyerek protokolün hayırlı olması dileklerinde bulundu.