İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, selamlama konuşmasında öğretmenlerin gerçekleştirdiği çok kıymetli çalışmalar sebebiyle kendilerine teşekkür ederek "Yenilikçi uygulamalarla bugünden yarına daha kaliteli bir eğitim sunabilmek adına siz değerli öğretmenlerimizin gönüllü olarak ortaya koyduğu bu projelerin karşılığı öğrencilerimizde hayat bulacak. Dijital devrimi yaşadığımız bu çağda öğrencilerimizin teknolojiyle uyum içerisinde dünya ile eşzamanlı çalışmalar ortaya koymaları son derece sevindirici. eTwinning projeleri sayesinde okullarınıza getirdiğiniz ahenk ve oluşturduğunuz sinerji için gönüllü olarak projelerde yer alan değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, liderlikleri ve rehberlikleriyle öğretmenlerimize destek olan okul müdürlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, 21. yüzyıl becerileri kapsamında, bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemizin, eTwinning faaliyetinin üyesi haline geldiğini belirterek eTwinning Türkiye faaliyetlerinin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Karaman’da da eTwinning çalışmalarının bu kapsamda yürütüldüğünü dile getiren Müdür Yardımcısı Kılınç, “Söz konusu başarının tüm illerimizde yaygınlaştırılması öncelikli hedefler arasında yer almakta olup bu başarıların kalite etiketi levhaları ve sertifikalar ile ödüllendirilmesine karar verilmiştir. Karaman ili olarak 2020 yılında 36 öğretmen, 72 kalite etiketi (Avrupa ve Ulusal) ve 5 okul "eTwinning School" levhası almayı hak etmiştir.” şeklinde konuştu. Program, projelere ilişkin kısa film gösteriminin ardından ulusal ve Avrupa kalite etiketleri ile hediye takdimi sonrasında günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.