19 Şubat 2022 Cumartesi günü Ermenek ilçesi Bozdağ Kayak Merkezinde düzenlenen ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, Belediye Başkanı Atilla Zorlu, İl Genel Meclis Başkanı Eyyup Çayır, il genel meclis üyeleri ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ermenek kış turizmini canlandırmak ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan ve bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Ermenek Kar Festivalinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık; “Kültürel zenginliğine ve doğal güzelliklere sahip olan Karaman ilimizin bu şirin ilçesinde bu yıl ilk defa yapılan “Kar Festivalinin” geleneksel hale dönüşmesi, her yıl “Kar Festivalinin” düzenlenmesi ve birlik ve beraberliğimize vesile olması temennimdir. Bozdağ Kayak Merkezimize il özel idaremiz aracılığıyla yapılacak olan kafeterya ve diğer alanların hizmete açılmasıyla Ermenek ilçemizin kış turizmi açısından gelişmesine katkısı olacaktır. Bu vesile ile festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından festivalde daha sonra yöreye ait saya etkinliği, folklor gösterisi, kar güreşi, kayak yarışı, kar raftingi, kızak kayma ve kardan adam etkinlikleri düzenlendi.