Avrupa Para Tekvando Birliği tarafından İstanbul'da düzenlenen ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na puan veren Avrupa Para Tekvando Şampiyonası’nda para tekvando kadın milli takım kadrosunda yer alan Emine Altun, K44 52 kiloda mücadele ettiği şampiyonada üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Başarılı sporcu Altun’unda yer aldığı para tekvando kadın milli takımı genel sıralamada Avrupa Şampiyonu olurken, erkek para tekvando milli takımı ise Avrupa 2’ncisi oldu.

Milli sporcu Emine Altun’u tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek,” İstanbul’da düzenlenen şampiyonada Türkiye 7'si altın 25 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Sporcularımızın başarılarını ve mücadelelerini büyük bir ilgi ile takip ettik. İlimizden de bu şampiyonada milli takım kadrosunda 2 sporcumuz yer aldı. Sporcularımızdan K44 52 kiloda mücadele eden Emine Altun, şampiyonayı 3’ncü olarak tamamlayarak bizleri başarısıyla gururlandırdı. Sporcumuzu tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”