Ortaoba köyünde 2014, Süleymanhacı köyün ise 2015 yılında başlayarak Uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra 18.12.2021 tarihinde tapuların dağıtımı ile üretime başlanan Süleymanhacı ve Ortaoba köylerinde üretime başlandı.

Toprak dağıtım projesi ile köylerde atıl olan Hazine arazileri üretime kazandırılmış hem de köylerimizde yaşayan toprağı olmayan ya da az olan çiftçiler toprak sahibi yapılılarak üretime ve ülke ekonomimize katkı sağladılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Toprak dağıtımı ile arazi sahibi olan ve üretime başlayan Süleymanhacı ve Ortaoba Köylerimizdeki üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu geçirmeleri dileğinde bulunarak, Üretime katkı sağlayan projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi, arazilerde üretim olması, üreticimizin ve ülkemizin menfaatine olan projede "Bir karış ekilmemiş toprak kalmayacak" diyerek desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci'ye Karaman Milletvekillerimiz Sayın Dr. Recep Şeker'e, Sayın Av. Selman Oğuzhan Eser'e ve üretimden vazgeçmeyen üreticilerimize teşekkür etti.