26 Kasım 2021 Cuma günü başlayan ve iki oturum şeklinde yapılan programın ilk etabında Karaman Çocuk Hakları İl Komitesinin çalışmaları ve hedefleri konuşuldu. Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Hasan Sivrikaya ve Karaman Çocuk Hakları İl Komite Başkanı Elanur Zoroğlu konuk olarak katıldıkları programda program yapımcısı Senem Yavuzaslan tarafından sorulan soruları cevaplandırdılar.

“Çocuk hakları nedir?”, “Çocukların hakları olur mu?”, “Çocuk Hakları Sözleşmesi Çocuklara Ne Gibi Haklar Tanıyor” gibi soruları cevaplandıran Sosyal Hizmet Uzmanı Hasan Sivrikaya Karaman’da sürecin Bakanlık tarafından gönderilen bir yazı ile 2016 yılında başladığını, aktif çalışmalarınsa 2018 yılından itibaren olduğunu söyledi. Başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çocuk Hizmetlerine yapılabildiğini söyleyen Sivrikaya komite olarak Çanakkale Şehitlik gezisi, şehit ve gazi çocukları ile buluşma, uçurtma şenliği, okullarda öğrenci buluşmaları gibi pek çok etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Okullarda çocuk hakları ile ilgili sunumlar yaptıklarını söyleyen Çocuk Hakları İl Komitesi Başkanı Elanur Zoroğlu “4 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum. Planlamalarımızı, hedeflerimizi yılbaşında belirliyoruz ve bu planlamalar dâhilinde organizasyonlar yapıyoruz. Okullardan gelen talepler doğrultusunda eğitimlere gidiyoruz ve Çocuk Haklarını yaşıtlarımıza, küçüklerimize anlatıyoruz. Çocuk Hakları İl Komitesine üyelik ücretsiz olup başvurular bir dilekçe ile yapılıyor. Komitemiz tarafından yapılan geziler ve diğer programlarda üyelerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz” dedi.

Programın ikinci yarısında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Latif Demirel ve Psikolog Şeyda Yörük ile aile eğitim programları konuşuldu. Aile Eğitim Programlarının ücretsiz olduğunu söyleyen Demirel çocuk yetiştirmeden, sağlıklı bir ilişkiye, boşanma öncesi ve sonrasına kadar danışanlarına ne tür destek verdikleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Aile Eğitim Programlarının 14 konu başlığını içerdiğini söyleyen Psikolog Yörük ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü içerisinde bulunan çalışma ofisinde hizmet verdiklerini belirtti. En son Kale İlköğretim Okulu Salonunda Aile Eğitim Programına katıldığını ifade eden Yörük eğitimlere 7’den 70’e her kesimin ilgisinin olduğunu söyledi.

Soru-cevap şeklinde süren program günün anısına BİLSEM’de eğitim alan üstün yetenekli çocuklar tarafından resmedilen 23 Nisan Tablosunun takdimi ile son buldu. Haber: Senem YAVUZASLAN