Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a yarışmaya ilişkin bilgiler veren Salih Yılmaz, bu yıl yapılacak Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 11.'sinin düzenlendiğini belirterek bu yıl yarışmanın konusunun "Ramazan" olduğunu ifade etti.

Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Salih Yılmaz, " Yarışma kayıtları 9 Nisan'da sona erecek. İki kademeli bir sınav yapılacak. Birinci kademe sınavı 9 ve 10 Nisan tarihleri arasında çevrim içi sınav olarak yapılacak. İkinci kademe sınavı ise 7 Mayıs'ta çevrim içi sınav olarak yapılacak. Yarışma ile ilgili bütün detaylara www.ufkayolculuk.com sitesinden ulaşılabilecek" diye konuştu.

Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Yüksel Recep Işık ise Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarını Karaman'da Atak Gençlik Kulübü olarak organize ettiklerini, topluma katkı sağlamak adına toplumsal, kültürel ve sportif çalışmalara destek vermeye gayret ettiklerini vurguladı.

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının önemli olduğunu belirterek öğrencilere "Ramazan" değerlerinin kazandırılması açısından bu yarışmayı önemsediklerini Ramazan ayının manevi iklimine uygun özel etkinliklerle bu yarışmanın daha da önem kazanacağını ifade etti. Çalışkan, "Bakanlığımız ile Ufka Yolculuk Yarışmaları arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde düzenlenen bu yarışma öğrencilerimize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Ziyaret sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a, Atak Gençlik Kulübü Başkanı tarafından özel hat çalışması ve Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Salih Yılmaz tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler için 4 kategoride hazırlanan Ufka Yolculuk Yarışma kitapları hediye edildi.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.