Köy okulunda doğaya iç içe yaşamanın avantajını kullanan ilkokul öğrencileri Çevre Koruma Kulübü Danışman Öğretmeni Fatih Bircan’ın destekleriyle fidan yetiştirmeye başladılar.

‘Tohumdan Bulutlara‘ projesinin çıkışını ve sonrasındaki süreci aktaran Bucakkışla İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatih Bircan 9 yıldır Bucakkışla İlkokulunda görev yaptığını söyledi. Bircan, “Karaman’a 40 km, Göksu Nehri’nin kenarında, Akdeniz ikliminin yaşandığı zeytin, incir ve limonun yetiştiği harika bir köy. Geçtiğimiz sene Millî Eğitim Müdür Yardımcımız İsmail Kılınç okulumuzu ziyaret etti. Ziyaretinde sohbet esnasında ‘Bucakkışla denilince aklımıza ne gelmeli’ diye sorunca bana ilham kaynağı oldu ve bir anda aklıma gelenleri uygulamaya başladım. Yoğun bir bilgi akışından sonra birkaç sera gezdim ve öğrencilerimizle dut çelikleri yapmaya başladık.” dedi.

Çelikler sınıftan taşınca lojmanın bahçesine küçük bir sera yaparak çalışmalara devam ettim diyen Bircan, “Okul Müdürümüz Mahmut Bilgin’in destekleri ile projeyi başlattıktan sonra öğrencilerimin ağaca ve doğaya daha fazla ilgi duyduklarını gördüm. Öğrencilerimin yemekhaneden aldıkları bir elmanın, gittikleri misafirlikte ise limonların çekirdeklerini toplayıp getirmeleri, bu çalışmayı sahiplenmiş olmaları bakımından bizleri çok mutlu etmeye başladı. 300’e yakın dut çeliği köklenmeye devam ediyor. 100’e yakın çimlenmiş limon fidanımız var. Cennet meyvesi, üzüm, zeytin, incir derken üretim çalışmamız hızla gelişiyor. Bir firma destek verdi ve 110 adet hibrit Avusturalya cinsi yediveren, İzmir Ayaş cinsi beyaz dut fidanı gönderdi.” diye konuştu.

‘Tohumdan Bulutlara’ projesinin hayat bulmasında öncülük eden Fatih Bircan’ı ve okul yöneticilerini tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, ekilen fidanların toprağa değil öğrencilerin gönüllere ekildiğini ifade etti. Çalışkan, “Öğrencilerimizin tohumdan fidana yetiştirme serüveninde emeklerini ortaya koymaları bizleri çok mutlu etti. Tohumlar aslında toprağa değil öğrencilerimizin gönüllere ekiliyor ve gönüllerinde yetişiyor. Küçük bir kıvılcımla başlayan ve öğrencilerimize doğayı, ağacı sevdiren bu anlamlı proje için Fatih Hocamıza ve öğrencilerimize, katkıda bulunan idareci ile öğretmenlerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Bucakkışla İlk ve Ortaokulu öğretmenleriyle bir araya gelerek sohbet etti. Program, fidan dağıtımı ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.